
11 Nisan 2014 Cuma
Organik Bal ve Faydaları
Sağlıklı bir yaşam için bir çok yola başvurmuşuzdur. Kimi zaman sporla kimi zaman ise besinle kovalarız sağlıklı yaşamı ve ikiside yararlıdır kesinlikle. Spor kolay ama beslenmek daha dikkat istiyor.
Beslenme konusunda insanların kafası bir hayli karışık. Bir bilim adamı "şunu ve bunu" yemeyin derken başka bir bilim adamı çıkıyor "onun yemeyin dediği şunu ve bunu kesinlikle eksik etmeyin" diyor. E peki biz ne yapacağız o zaman...
Bazı besinler tartışmaya açık ama, bazı besinler tartışmasız daydalı olabiliyor. Örneğin organik bal. Organik bal deyince "bir bal nasıl organik olabilir" sorusu gelebilir aklınıza. Hemen açıklayalım; soframızda bulunan ve sabah kahvaltılarımızda yediğimiz, marketten makul fiyatlara satın aldığımız ballar üretilirken bal arılarına şeker vb. besin ürünleri ile takviye yapılır ki bal üretimi hızlı va fazla olsun ancak, organik ballar üretilirken hiçbir gıda takviyesi yapılmaz yani arılar bal üretimi yaparken sadece çiçek özü kullanırlar. Organik bal tek seferde fazla tüketilmemelidir. Çünkü çok enerji verir ve bu enerjiyi vücut tüketmelidir. Yetişkin biri sabah, öğle, akşam birer kaşıklık organik bal tüketimi yapabilir. Bünyeye göre arttırılabilirde. Organik bal tüketimi oldukça faydalıdır. Organik Balın Faydaları; en başta kanser riskinizi çok büyük oranda düşürür. Vücudun toksinlerini dışarı atmasına çok büyük yardımı olur. Sindirim sisteminin en mükemmel haliyle çalışmasını sağlar. Kalp dostudur yani, kalp krizi riskini yüzde 90 oranına kadar indirgeyebilir. Zeka gelişiminde çok büyük bir rol oynar. Gün içinde zinde kalmanıza yardımcı olur. Ve daha birçok faydası ile sağlıklı bir yaşamın kilit noktasını oluşturabilir organik bal.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin...